Απευθύνεται στους Καταρτιζόμενους των Ειδικοτήτων: Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας: Α1,…
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Μικροζυθοποιία “Sknipa” | Τμ. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο», η εκπαιδεύτρια Κυρία Κωνσταντίνα Τσομπανάκη μαζί με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας» επισκέφτηκαν την Πρότυπη Μικροζυθοποιία “Sknipa”, με σήμα τη σκνίπα, που έχει έδρα στο 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.
Πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνειδητοποιήσουν οι καταρτιζόμενοι τη σημαντικότητα των ελληνικών προϊόντων και της εστίασης που θα πρέπει να δοθεί στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις κι έτσι περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης με την παρουσίαση του Κυρίου Άγγελου, ενός εκ των τριών ιδιοκτητών.
Ενημερώθηκαν για το όραμα και τη φιλοσοφία της επιχείρησης και γνώρισαν τις φυσικές πρώτες ύλες (νερό, κριθάρι, λυκίσκος, μαγιά) της παραγωγής μπύρας.Παράλληλα, κατανόησαν τις διαφορές μεταξύ lager και ale. Επίσης, εξηγήθηκε η διαδικασία βυνοποίησης του κριθαριού και είδαν όλα τα στάδια της ζυθοποίησης (η επίσκεψη έλαβε χώρα σε ημέρα παραγωγής) καθώς και τη διαδικασία εμφιάλωσης.
Συνημμένα θα δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη (στην 3η, κι ενώ έχει προηγηθεί η διήθηση, μεταφέρεται το υγρό και στη συνέχεια γίνεται η απομάκρυνση των βυνοϋπολλειμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή).
Η Salonikia beer honey pilsner, ένα από τα προϊόντα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης